top of page

Grup Oyun Terapisi

Arama Ekibi
Boyalı Kalp

Grup terapisi, insanın yalnızlık ile topluluk içinde savaşabilme kabiliyeti edinmesini hedeflemektedir.

Çocuklardan oluşan oyun terapisi danışanları, yaşamış oldukları travmatik olay ve/veya içinde bulundukları kaosun içinde acımasızca baskı altında kalabilir ve haksız yere izolasyon duygusu ile yalnız bırakılabilirler.

Grup oyun terapisi, iki ya da daha fazla çocuğun hem oyun terapisi hem de grup işleyişleri konusunda eğitim almış bir terapist arasında kurulan dinamik ilişkidir.

Grup oyun terapisi, çocukların iletişim aracı olan oyunların tanınması ve bu iletişim aracının, eğitimli ve şefkatli bir yetişkinin desteği ile diğer çocuklarla kurulan bağların doğal etkisiyle birleştirilmesidir. Bu amaçla çocuklar, benzersiz olmanın sadece kabul edilebilir bir durum değil, aynı zamanda değerli olduğunu da öğrenirler.

Berg, Landreth ve Fall’a (2006) göre;

Çocuklar grup danışmanlığı ilişkileri içinde, akranlarının da sorunlara sahip olduğunu keşfetmekten ve yalnız hissetmeyle ilgili bariyerlerin kalkmasından kaynaklanan rahatlatıcı terapötik özellikleri fark ederler. Bir ait olma duygusu gelişir ve çocukların deneme yanılma süreciyle insanlarla ilişki kurmanın daha etkili yollarını öğrendiği “gerçek yaşam” karşılaşmaları içinde yeni kişiler arası beceriler denenir. Dolayısıyla grup, çocukların günlük yaşamlarının bir minyatürüdür. Bu ortam içinde çocuklara, hem akranlarından anında tepki alma hem de temsili öğrenme fırsatı sağlanır.

 

 

*Berg, R., Landreth, G., & Fall, K. (2006). Group Counseling: Consept and Procedures (4th ed.).  Newyork, NY: Routledge.

Tavşan Grafik
bottom of page